De kenmerken en werking van Tijgeroog uitgelegd

Betekenis

Tijgeroog wordt zo genoemd omdat de steen een lichtreflectie heeft die aan het oog van een tijger doet denken. Dit spleetvormig lichteffect heet chatoyeren of ‘kattenoogeffect’.

Herkomst

Tijgeroog wordt gevonden in Zuid-Afrika, India, Australië en de VS.

Geschiedenis

Deze edelsteen is el eeuwenlang een geliefde steen die in sieraden verwerkt wordt. Het is ook een steen die verwerkt wordt tot siervoorwerp. Al in de middeleeuwen werd Tijgeroog gewaardeerd als steen en als talisman gedragen tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Werking

Het mineraal ijzer in de Tijgeroog heeft een verwarmende werking. Deze edelsteen brengt de aandacht naar binnen en geeft rust. Het is een beschermende steen, werkt ontkrampend, verwarmend, geeft zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en bevordert het verantwoordelijkheidsgevoel. Het helpt bij astma en verkoudheid, beschermt tegen jaloezie en negativiteit van anderen.

Kleur

Tijgeroog is een steen met een kattenoogeffect, het heeft een afwisseling van lichte en donkere strepen die veelal van goudgeel tot bruin variëren. Tijgeroog is een opake geel tot roodbruine, gestreepte steen met een zijdeglans.

Chemische samenstelling

Tijgeroog is vermengt met ijzerverbindingen.
De chemische samenstelling is SiO2 Siliciumdioxide. De hardheid is 7 en de dichtheid is 2,6.

Verzorging

Sommige stenen verbleken of keren terug naar hun oorspronkelijke kleur als ze worden blootgesteld aan fel licht. De edelstenen mogen daarom niet onnodig lang aan licht worden blootgesteld.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld is onder meer Tweeling, Leeuw, Schorpioen en Maagd

Chakra

Tijgeroog hoort bij het zonnevlechtchakra, het 3e chakra.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share