- in Edelstenen
De kenmerken en werking van Tijgeroog uitgelegd

Wat ik je in dit Blog ga vertellen over de Tijgeroog.
Inhoudsopgave Blog
Betekenis van Tijgeroog
Tijgeroog wordt zo genoemd omdat de steen een lichtreflectie heeft die aan het oog van een tijger doet denken. Dit spleetvormig lichteffect heet chatoyeren of ‘kattenoogeffect’.
Herkomst
Tijgeroog wordt gevonden in Zuid-Afrika, India, Australië en de VS.
Geschiedenis van Tijgeroog
Deze edelsteen is el eeuwenlang een geliefde steen die in sieraden verwerkt wordt. Het is ook een steen die verwerkt wordt tot siervoorwerp. Al in de middeleeuwen werd Tijgeroog gewaardeerd als steen en als talisman gedragen tegen negatieve invloeden van buitenaf.
Werking
Het mineraal ijzer in de Tijgeroog heeft een verwarmende werking. Deze edelsteen brengt de aandacht naar binnen en geeft rust. Het is een beschermende steen, werkt ontkrampend, verwarmend, geeft zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en bevordert het verantwoordelijkheidsgevoel. Het helpt bij astma en verkoudheid, beschermt tegen jaloezie en negativiteit van anderen.
Kleur van Tijgeroog
Tijgeroog is een steen met een kattenoogeffect, het heeft een afwisseling van lichte en donkere strepen die veelal van goudgeel tot bruin variëren. Het is een opake geel tot roodbruine, gestreepte steen met een zijdeglans.

Chemische samenstelling
Tijgeroog is vermengt met ijzerverbindingen.
De chemische samenstelling is SiO2 Siliciumdioxide. De hardheid is 7 en de dichtheid is 2,6.
Verzorging
Sommige stenen verbleken of keren terug naar hun oorspronkelijke kleur als ze worden blootgesteld aan fel licht. De edelstenen mogen daarom niet onnodig lang aan licht worden blootgesteld. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.
Sterrenbeeld
Het sterrenbeeld is onder meer Tweeling, Leeuw, Schorpioen en Maagd
Chakra
Tijgeroog hoort bij het zonnevlechtchakra, het 3e chakra.