24 februari 2020

Smaragd, de “Groene Steen”, de koning van de stenen.

Smaragd

Wat je kan verwachten in deze Blog over Smaragd, de “Groene Steen”, de koning van de edelstenen.

Inhoudsopgave Blog

Betekenis

De naam Smaragd komt uit het Grieks en betekent “groene steen”.

Herkomst

Smaragd is een groene variëteit van Beryl. Het element chroom zorgt voor de groene kleur. De Smaragd is altijd beschouwd als de ‘koning van de edelstenen’. Hij wordt in tal van landen gevonden, zoals India, Pakistan, Colombia, Brazilië, om er slechts enkele te noemen.

Geschiedenis

Duizenden jaren voor Christus was de Smaragd al bekend en een geliefde edelsteen en werd toegepast in sieraden, amuletten en kunstvoorwerpen. Men heeft deze edelsteen gevonden in de grafkamers van Egyptische farao’s en er waren in de Oudheid al smaragdmijnen bij de Rode Zee, waar de farao’s hun deze steen lieten opgraven. De Romeinen kenden al een mijnen in Oostenrijk. Bij de Azteken stond deze steen symbool voor de steen van de aarde, die leven en vruchtbaarheid bracht.

Werking

De Smaragd wordt graag gebruikt vanwege de herstellende werking. Het stimuleert innerlijke groeikracht en helpt je in harmonie met jezelf en de omgeving te leven. Veel huidklachten verminderen door het dragen van een sieraad met deze prachtige edelsteen. Het is een sterke heler voor het hart en kan het fysieke hart helpen te herstellen van allerlei vormen van onbalans of ziekte. Tevens kan deze steen een kalmerende werking hebben.
Smaragd staat symbool voor liefde, openheid en eenheid. De steen doet je genieten van het leven en brengt een positieve kijk, hij inspireert en helpt je om met volle overgave op je doel af te gaan. Van oudsher staat deze steen symbool voor onvoorwaardelijke liefde, de steen zou partnerschap en vriendschap versterken.

” Van oudsher symboliseert de Smaragd onvoorwaardelijke liefde, de steen zou partnerschap en vriendschap versterken”

Smaragd, een Koninklijke edelsteen

Smaragten genieten een koninklijke faam en worden toegepast in de juwelen van de Koninklijke families. De “groene steen” wordt ook wel toegepast in bruidsjuwelen. Prinses Sofia van Zweden droeg tijdens haar huwelijk een diadeem met deze prachtige edelsteen.
De Engelse koninklijke familie beschikt over een prachtige collectie Smaragten, de zogenaamde Cambridge Emeralds. Ooit door de hertogin van Cambridge, voorouder van Koningin Elizabeth gewonnen op een lootje in de Staatsloterij, 30 tot 40 edelstenen van een uitzonderlijke kwaliteit. De Cambridge Emeralds zie je nog steeds gedragen worden in diverse juwelen.
Hele mooie exemplaren van deze steen zie je terug in ons Koninklijk huis. De stenen die in 1767 in de bruidsschat van Prinses Wilhelmina van Pruisen naar Nederland zijn gekomen. Daaronder bevind zich een enorme grote druppel, zo groot als een duivenei van een zeer hoge kwaliteit. De grote druppel van Smaragd wordt door koningin Maxima vaak gedragen in combinatie met de andere Smaragd juwelen waaronder een diadeem. En dat bij elkaar met een Koninklijke uitstraling.

Smaragd edelsteen

Kleur

Heldergroen, tot ‘fles-achtig’ groen. De edelsteen is zo belangrijk in de juwelenwereld, dat de tint een eigen naam heeft gekregen: men spreekt over de Smaragd-groene edelsteen.

Smaragd

Chemische samenstelling

De chemische samenstelling is Be3Al2(SiO3)6, Aluminium-Beryllium-Silicaat.
De hardheid is 7,5 – 8 en de dichtheid is 2,67 – 2,9.

Verzorging

Deze edelsteen kan op alle manieren gereinigd worden. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld is Stier, Kreeft en Maagd.

Chakra

Smaragd hoort bij het hartchakra, het 4e chakra.

meer sieraden met SMARAGD

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share