7 april 2019

Kenmerken en werking van Rookkwarts

Wat je in dit Blog kan verwachten over de Rookkwarts.

Inhoudsopgave Blog

Betekenis van Rookkwarts

De naam Rookkwarts verwijst naar het rokerige uiterlijk van deze steen.

Herkomst

Deze edelsteen wordt gevonden in Brazilië, Madagaskar, Oekraïne, Rusland, Zwitserland.

Geschiedenis van Rookkwarts

De Romeinen droegen Rookkwarts in sieraden in tijden van droefheid, zo zou deze steen ondanks het verdriet hen nieuwe energie, moed en levenslust schenken. Deze edelsteen was vroeger zeer geliefd in rouwsieraden.

Werking

Rookkwarts werkt beschermend en ontspannend. Het is een sterk aardende steen en helpt je grote veranderingen in je leven te realiseren. Rookkwarts is de steen om je te helpen veranderingen in je leven te realiseren en oude patronen te doorbreken. Het bevordert de concentra­tie, maakt standvastig in het nemen van beslissingen. Het geeft je levenskracht en de energie om ook in moeilijke tijden gewoon door te gaan en versterkt je zelfvertrouwen dat alles weer in balans komt.

Kleur van Rookkwarts

Rookkwarts heeft alle tinten van rookaanslag, van lichtbruin tot bijna zwartbruin. De karakteristieke bruine kleur van de steen ontstaat door de inwerking van natuurlijke radioactieve straling op kwarts. Omdat deze radioactiviteit, blootgesteld aan daglicht, na verloop van tijd vervalt, kan de steen hierdoor verbleken.

Rookkwarts

Chemische samenstelling

Rookkwarts is een doorzichtige steensoort uit de kwartsgroep. Andere edelstenen die tot de familie van de kwartsenfamilie behoren zijn, Amethist, Aventurijn, Bergkristal, Citrien, Prasioliet, en Rozenkwarts. De kleur van de steen wordt veroorzaakt door verdwaalde ijzermoleculen in het kristalrooster.
De chemische samenstelling is SiO2 Siliciumdioxide. De hardheid is 7 en de dichtheid is 2,6.

Verzorging

Sommige stenen verbleken of keren terug naar hun oorspronkelijke kleur als ze worden blootgesteld aan fel licht. De edelstenen mogen daarom niet onnodig lang aan licht worden blootgesteld. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld is onder andere Stier en Weegschaal.

Chakra

Lichte varianten horen bij het zonnevlechtchakra, het 3e chakra. Donkere varianten horen bij het basischakra, 1e chakra.

meer sieraden met ROOKKWARTS

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share