7 april 2019

Alles over de rode Robijn

Wat je in dit Blog kan verwachten over de rode Robijn.

Inhoudsopgave Blog

Betekenis van Robijn

De naam ‘Robijn’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘rubeus’, dat voor de kleur rood staat.

Herkomst

Sri Lanka is van oudsher een van de bekendste afzettingen van Robijnen. Andere vindplaatsen zijn Birma, India, Thailand, Madagaskar en Tanzania.

Geschiedenis van Robijn

De Indiërs uit de oudheid zagen in de Robijn een onvergankelijk innerlijk vuur dat kon zorgen voor een lang leven. In de Middeleeuwen geloofde men dat dat deze edelsteen voorspellende krachten bezat voor als er onheil dreigde. In Birma droeg met de Robijn vooral als talisman en ter bescherming tegen ziekte, ongelukken en verwondingen.

Werking

Robijn is een activerende steen en kan goed ingezet worden bij herstel na ziekte. Door zijn kleur en samenstelling heeft deze steen ook zijn werking op het hartchakra. Robijn laat alles wat traag verloopt sneller gaan zoals de bloedsomloop en de spijsvertering, maar ook situaties die vast lijken te zitten. Het bevor­dert de wils­kracht, maakt je actief, gemotiveerd en vrolijk.

Kleur van Robijn

Robijn heeft een rode kleur in verschillende tinten.

Robijn

Chemische samenstelling

Geslepen glanzen Robijnen net als diamanten. Deze edelsteen is na diamant het hardste mineraal en het is een van de kostbaarste edelstenen. Net als de Saffier is de Robijn een kleurvariëteit van het mineraal korund. De kleurgevende stof is chroom.
De chemische samenstelling is Al2O3 Aluminiumoxide. De hardheid is 9 en de dichtheid is 3,97 – 4,05.

Verzorging

Sommige stenen verbleken of keren terug naar hun oorspronkelijke kleur als ze worden blootgesteld aan fel licht. De edelstenen mogen daarom niet onnodig lang aan licht worden blootgesteld. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld is onder meer Ram, Leeuw, Kreeft en Schorpioen.

Chakra

Robijn hoort bij het basischakra, 1e chakra, het heiligbeenchakra, 2e chakra, het zonnevlechtchakra, 3e chakra en het hartchakra, 5e chakra.

meer sieraden met ROBIJN

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share