7 april 2019

Alles over de geliefde Regenboog Maansteen

Regenboog Maansteen

Wat je in dit Blog kan verwachten over de edelsteen Regenboog Maansteen.

Inhoudsopgave Blog

Betekenis van Regenboog Maansteen

Regenboog Maansteen ontleent zijn naam aan het prachtige kleurenspectrum wat in de steen zichtbaar wordt als je hem tegen het licht aanhoud. Kleuren van blauw, geel, groen en zelfs oranje kunnen zichtbaar worden in deze steen.

Herkomst

Deze edelsteen wordt gevonden in India, Birma, Sri Lanka, Madagaskar, Australië, VS.

Geschiedenis van Regenboog Maansteen

Bij de oude Grieken en Romeinen gold Maansteen als een van de belangrijkste heel- en beschermstenen. De steen zou beschermen tegen allerlei ernstige ziekten en onvruchtbaarheid.
Maansteen werd in India beschouwd als gestold maanlicht. De steen werd gebruikt als talisman, omdat hij door Lakshmi, de godin van de voorspoed, gezegend zou zijn.

” Bij de oude Grieken en Romeinen gold Maansteen als een van de belangrijkste heel- en beschermstenen. De steen zou beschermen tegen allerlei ernstige ziekten en onvruchtbaarheid. “

Werking

Regenboog Maansteen is een positieve beschermsteen. Het geeft geestelijke bescherming om je energie helder te houden wanneer je op intuïtief niveau werkt. Het is ook een steen die troost biedt bij emotionele gebeurtenissen. Deze edelsteen zorgt voor een gezond optimisme, waardoor je obstakels weet te overwinnen en door moeilijke tijden heen kunt komen.

Kleur van Regenboog Maansteen

Regenboog Maansteen heeft een wit doorschijnende kleur met een regenboogspectrum.

Regenboog Maansteen

Chemische samenstelling

Regenboog Maansteen is familie van de spectroliet en wordt ook wel witte Labradoriet genoemd.
De chemische samenstelling is CaNA[(AI,Si)2 Si2O8] natrium- calcium-aluminiumsilicaat. De hardheid is 7 en de dichtheid is 2,9.

Verzorging

Regenboog Maansteen is een zachte steen en is gevoelig voor breuken. Het is daardoor aan te raden voorzichtig met deze steen om te gaan en om chemicaliën en fel zonlicht zoveel mogelijk te vermijden. Als de steen zijn glans verliest is het aan te raden deze op te wrijven met een zachte doek met wat olie erop. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld is onder meer Kreeft, Weegschaal en Schorpioen.

Chakra

Regenboog Maansteen hoort bij het heiligbeenchakra 2e chakra, voorhoofdchakra 6e chakra en kruinchakra 7e chakra.

meer sieraden met Regenboog Maansteen

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share