7 april 2019

Alles over Prasioliet, ook wel ‘groene’ Amethist genoemd

prasioliet

Wat je in dit Blog kan verwachten over Prasioliet, ook wel ‘groene’ Amethist genoemd.

Betekenis van Prasioliet

De naam Prasioliet is afkomstig uit het Grieks en staat voor ‘preigroene steen’. Deze edelsteen wordt ook wel groene Amethist of Amegroen genoemd. Door vulkanische activiteit en grote hitte verandert Amethist op een natuurlijke wijze en zo ontstaat Prasioliet en krijgt het zijn groene kleur. De meest bekende Amethist is natuurlijk de paarse Amethist, lees ook mijn blog over de Amethist en zijn betekenis.

Herkomst

Prasioliet wordt gevonden in de mijn Montezuma in Brazilië. Tegenwoordig ook in Arizona in de VS, Namibië, Finland en Madagaskar.

Geschiedenis van Prasioliet

Prasioliet is een groene ijzerhoudende kwarts. Sinds de oudheid waren de kwartsen zeer geliefde stenen bij zowel de Grieken als de Romeinen.

Werking

Prasioliet verbindt het aardse bestaan met de zuiverende lichtenergie van boven. Het zet negatieve energie om in positieve energie en helpt de verloren balans te hervinden. Het stimuleert het creatief denken en het durven doorzetten van hartenwensen. Dit mooie kristal brengt rust en verwarmt het hart. Deze edelsteen heeft dan ook een positieve werking op het hart en kan hartritmestoornissen verminderen. Het kristal brengt aarding en balans. Spiritueel groeien begint met een liefdevolle houding naar jezelf en de ander. Prasioliet geeft dit inzicht. Het geeft de verbondenheid met het goddelijke in alles en geeft je een groot gevoel van zelfvertrouwen.

“Prasioliet geeft de verbondenheid met het goddelijke in alles en geeft je een groot gevoel van zelfvertrouwen.”

Kleur van Prasioliet

Prasioliet heeft een lichtgroene tot olijfgroene kleur. Het kristal is vanwege zijn prachtige groene kleur en krachtige werking een zeer geliefde edelsteen.

Prasioliet

Chemische samenstelling

Prasioliet is een doorzichtige steensoort uit de kwartsgroep. Andere edelstenen die tot de familie van de kwartsen behoren zijn, Amethist, Aventurijn, Bergkristal, Citrien, Rozenkwarts en Rookkwarts.
De Chemische samenstelling is SiO2  Siliciumdioxide. De hardheid is 7 en de dichtheid is 2,6.

Verzorging

Sommige stenen verbleken of keren terug naar hun oorspronkelijke kleur als ze worden blootgesteld aan fel licht. De edelstenen mogen daarom niet onnodig lang aan licht worden blootgesteld. Als je een Prasioliet sieraad draagt is het aan te raden deze na hem gedragen te hebben even schoon te wrijven met een schone, zachte katoenen doek. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld van Prasioliet is Maagd.

Chakra

Prasioliet hoort bij het zonnevlechtchakra, het 3e chakra, hartchakra, het 4e chakra, voorhoofdchakra, het 6e chakra en kruinchakra, het 7e chakra.

meer sieraden met Prasioliet

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

1 Shares
Tweet
Pin1
Share