7 april 2019

Peridoot, ook wel Olivijn genoemd

Wat je in dit Blog kan verwachten over de Peridoot, ook wel Olivijn genoemd.

Inhoudsopgave Blog

Betekenis van Peridoot

De naam Peridoot komt waarschijnlijk van het Arabische woord ‘faridat’ voor edelsteen. Deze edelsteen wordt ook wel Chrysoliet, het Griekse woord voor ‘Goudsteen’ of Olivijn genoemd, vanwege de olijfgroene kleur van de steen.

Herkomst

De belangrijkste afzetting van Peridoot ligt in de Rode Zee op het Vulkaaneiland Zebirget, 300 km ten oosten van Egypte. Andere vindplaats zijn in Australië, Brazilië, Mexico, Pakistan, Sri Lanka, Tanzania, VS.

Geschiedenis van Peridoot


Peridoot was de meest geliefde steen in de tijd van de barok en werd in de Middeleeuwen veel gebruikt voor kerkelijke doeleinden.

Werking

Het is een beschermende en reinigende steen. De steen helpt om je los te maken van de negatieve invloeden van anderen. Het maakt zelfstandig en assertief en helpt je je eigen weg te volgen. Deze edelsteen heeft een activerend effect, stimuleert de stofwisseling en werkt sterk ontgiftend en stimulerend voor de lever. Het heeft een positieve werking op het hart, longen, galblaas, darmen, thymus, milt en de ogen.

Kleur van Peridoot

Peridoot is een glanzende steen, met kleuren van goudachtig lichtgroen tot een diep olijfgroene kleur.

peridoot

Chemische samenstelling

Peridoot behoort tot de groep van de Silicaten. De kleur van deze edelsteen ontstaan door het element ijzer. De sporenelementen chroom en nikkel kunnen de kleur nog intenser laten lijken.
De Chemische samenstelling is (Mg,Fe)2[SiO4] magnesium-ijzersilicaat. De hardheid is 7 en dichtheid: 3,2 – 3,6.

Verzorging

Sommige stenen verbleken of keren terug naar hun oorspronkelijke kleur als ze worden blootgesteld aan fel licht. De edelstenen mogen daarom niet onnodig lang aan licht worden blootgesteld. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld van Peridoot is Maagd, Leeuw, Schorpioen en Boogschutter

Chakra

Peridoot hoort bij het hartchakra, het 4e chakra.

meer sieraden met Peridoot

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share