7 april 2019

De kenmerken en werking van Onyx uitgelegd

Wat je in dit Blog kan verwachten over de zwarte Onyx.

Inhoudsopgave Blog

Betekenis van Onyx

De naam Onyx is afgeleid van het Griekse woord wat “vingernagel” betekent. Dit zou duiden op de gelijkenis van de witte banden die de steen wel kan hebben met de witte maantjes die vingernagels hebben.

Herkomst

Onyx wordt gevonden in Argentinië, Brazilië, Uruguay, Mexico, Pakistan.

Geschiedenis van Onyx

In het oude Egypte was de Onyx een belangrijke bescherm-, en heelsteen. In de Middeleeuwen geloofde men dat deze edelsteen een krachtig amulet was tegen nare ziekten en epidemieën. Het is ook een geschikte steen om cameeën van te maken. Een camee is een gesneden steen met een verhoogd reliëf. In de oudheid werd deze steen hier veel voor gebruikt.

Werking

Onyx geeft kracht, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Het verbetert je focus en bevordert de concentratie. Het beschermt je tegen ongevallen, helpt bij doofheid en oorsuizing, maakt ernstig en sterkt de realiteitszin. Het is een sterk aardende steen.

Kleur van Onyx

De kleur van de edelsteen is zwart en heeft een glanzend uiterlijk.

Onyx

Chemische samenstelling

Onyx is een Chalcedoon variant, tot deze groep behoren ook Agaat, Chrysopraas, Heliotroop, Carneool, Jaspis en Mosagaat.
De chemische samenstelling is SiO2 Siliciumdioxide. De hardheid is 7 en de dichtheid is 2,6.

Verzorging van je edelstenen

Sommige stenen verbleken of keren terug naar hun oorspronkelijke kleur als ze worden blootgesteld aan fel licht. De edelstenen mogen daarom niet onnodig lang aan licht worden blootgesteld. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld is Steenbok.

Chakra

Onyx hoort bij het basischakra, het 1e chakra.

meer sieraden met ONYX

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share