21 juni 2019

De olijfgroene Moldaviet, ook wel Boheemse Chrysoliet genoemd

Moldaviet

Wat je kan verwachten in deze Blog over Moldaviet, de olijfgroene tektiet.

Inhoudsopgave Blog

Betekenis van Moldaviet

Moldaviet is genoemd naar de rivier de Moldau in Zuid-Bohemen, Tsjechië waar het voor het eerst gevonden is. Moldaviet is een tektiet die ontstaan is door een meteoorinslag, die ongeveer 15 miljoen jaar geleden heeft plaats gevonden. Het is een soort glas wat op een natuurlijke wijze gevormd is.

Herkomst

Moldavieten worden gevonden in de buurt van de rivier de Moldau in Tsjechië.

Moldaviet

Geschiedenis

De steen is voor het eerst ontdekt door Doktor Jozef Mayer en werd vulkanisch glas genoemd. De naam Moldaviet kwam pas later toen duidelijk werd dat de steen geen vulkanisch glas kon zijn. In Tsjechië gold deze steen als een edelsteen die goed was voor instandhouding en verbetering van relaties en werd daarom traditioneel als huwelijksgeschenk gegeven.

Werking

Moldaviet is een bijzondere spirituele steen, die zowel aardse als buitenaardse elementen bevat. Het stimuleert de spirituele groei en geeft inzicht in het doel van ons bestaan. Het overstijgt tijd, ruimte en dimensies. Hierdoor helpt het contact te maken met andere dimensies, buitenaards leven en vorige en toekomstige levens. Het bevordert helderziendheid. Geestelijk werkt de steen bevrijdend en inzichtgevend. Het helpt om onbegrensd te denken en stimuleert hiermee creatieve ideeën en oplossingen. Het bevordert empathie, inlevingsvermogen en geluk. Het vermindert zorgen en belemmeringen. Fysiek bevordert het herstel en geeft inzicht in ziekte en klachten.

“Moldaviet is een bijzondere spirituele steen. Het bevordert helderziendheid. Het helpt om onbegrensd te denken en stimuleert hiermee creatieve ideeën en oplossingen.”

Kleur van Moldaviet

De kleur is olijfgroen tot fles-achtig groen.      

Chemische samenstelling

De chemische samenstelling is SiO2 + Al,Ca,Fe,K,Na. De hardheid is 5,5 en de dichtheid is 2,4.

Verzorging

Moldaviet is een vrij kwetsbare steen, deze kan gereinigd worden met water en een zachte poetsdoek. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld is Schorpioen

Chakra

Moldaviet hoort bij het hartchakra 4e chakra en voorhoofdchakra 6e chakra
en reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Het versterkt de werking van andere stenen.

meer sieraden met Moldaviet

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share