7 april 2019

Alles over Maansteen, de edelsteen van de ‘Maan’

Wat je in dit Blog kan verwachten over de Maansteen, de edelsteen van de ‘Maan’.

Inhoudsopgave Blog

Betekenis van Maansteen

De Maansteen is genoemd naar de maan, vanwege de maneschijnachtige witte lichtglans en de zachte uitstraling.

Herkomst

Deze edelsteen wordt gevonden in Birma, Brazilië, India, Sri Lanka, VS.

Geschiedenis van Maansteen

Bij de oude Grieken en Romeinen gold Maansteen als een van de belangrijkste heel- en beschermstenen. De steen zou beschermen tegen allerlei ernstige ziekten en onvruchtbaarheid.
Maansteen werd in India beschouwd als gestold maanlicht. De steen werd gebruikt als talisman, omdat hij door Lakshmi, de godin van de voorspoed, gezegend zou zijn.

Werking

Het is bij uitstek de steen voor de vrouwelijkheid (maan), de vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking. Maansteen bevordert de zwanger­schap, harmoni­seert de hormoonhuishou­ding, helpt bij maagzuur en menstrua­tiestoornis­sen, bevordert tevredenheid, verzacht het gevoelsle­ven, goed voor de maag. Deze steen maakt je meer empathisch en versterkt het invoelend vermogen in anderen.

Kleur van Maansteen

Maansteen kan allerlei zachte tinten hebben parelachtig wit, perzikachtig oranje, chocolade tot taupe-achtig grijs en hebben een satijnachtige glans.

Perzik-kleurige maansteen

Chemische samenstelling

Maansteen bestaat uit laagjes kaliumveldspaat (orthoklaas) en natriumveldspaat (albiet). De maanachtige glans ontstaat doordat het licht tussen deze laagjes wordt gebroken. Hoe dunner de laagjes, hoe intenser dit effect. Hoe meer natrium in de steen, hoe blauwer de weerschijn van de glans. De chemische samenstelling is NaK[AlSi3O8] kalium-aluminiumsilicaat. De hardheid is 6 – 6,5 en de dichtheid is 2,53 – 2,63.

Verzorging

Maansteen kan je energetisch reinigen door hem een nachtje in de volle maan te leggen. Verder is de steen goed schoon te maken door hem te wrijven met een zachte, droge doek. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld is onder meer Kreeft, Steenbok en Vissen.

Chakra

Maansteen hoort vooral bij het heiligbeenchakra, het 2e chakra maar heeft ook zijn gunstige werking op hartchakra, het 5e chakra, voorhoofdchakra, het 6e chakra en kruinchakra, het 7e chakra.

meer sieraden met Maansteen

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share