7 april 2019

Alles over Larimar, ook wel de edelsteen van de ‘zee’

Larimar

Wat je in dit Blog kan verwachten over Larimar, ook wel de edelsteen van de ‘zee’ genoemd.

Inhoudsopgave Blog

Betekenis van Larimar

De naam werd aan deze edelsteen gegeven door de ontdekker ervan, Miguel Méndez. Het is een combinatie van de naam van zijn dochter Larissa en mar, dat in het Spaans ‘zee’ betekent. Larimar met zijn blauwe en witte tinten, wordt gezien als de steen van de oceaan en de hemel.

Herkomst

Larimar is vooralsnog op slechts één plaats in de wereld gevonden, in Los Chupaderos in het zuidwesten van de Dominicaanse Republiek. deze edelsteen is een zeldzame, blauwe variant van pectoliet. Pectoliet is gewoonlijk grijs of wit, de blauwe kleur komt door deeltjes kobalt en koper in de steen.

Geschiedenis van Larimar

In 1974 werd Larimar in een klein dorp ontdekt door de Dominicaanse geoloog Miguel Méndez, hoewel de bewoners en hun voorouders al lang op de hoogte waren van deze edelsteen. Dit maakt Larimar tot een van de meest recente edelstenen die is ontdekt.

Werking

De steen straalt liefde en vrede uit en stimuleert rust. Hij geeft vrolijke, kinderlijke energie en wordt ook wel dolfijnsteen of Atlantissteen genoemd. Larimar bevordert diepe meditatie en helpt contact maken met gidsen en engelen. Fysiek stimuleert de steen het zelfhelend vermogen van het lichaam, werkt pijnstillend en helpt bij problemen van de longen, keel, borst, het hart en kraakbeen. Larimar helpt je om je eigen weg in het leven te vinden.

“De steen straalt liefde en vrede uit en stimuleert rust. Hij geeft vrolijke, kinderlijke energie en wordt ook wel dolfijnsteen of Atlantissteen genoemd.”

Kleur van Larimar

De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot zijdeglans. De kleur is hemelsblauw met wit, de kleur van de hemel en de zee.

Larimar

Chemische samenstelling

Larimar is een blauwe pectoliet.
De chemische samenstelling is Ca2Na[HSi3O9]. De hardheid is 4,5 – 5 en de dichtheid is 2,74 – 2,88.

Verzorging

Larimar kan snel kleur verliezen als het wordt blootgesteld aan zonlicht. Het is beter om de steen niet te reinigen met water. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld is Leeuw.

Chakra

Larimar hoort bij het keelchakra, het 5e chakra.

meer sieraden met Larimar

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share