7 april 2019

Labradoriet edelsteen voor bescherming

Wat je in dit Blog kan verachten over de beschermende edelsteen de Labradoriet.

Inhoudsopgave Blog

Betekenis van Labradoriet

Labradoriet is genoemd naar het Canadese schiereiland Labrador, een van de eerste vindplaatsen van deze prachtige edelsteen.

Herkomst

Labradoriet is als eerste gevonden in Canada, andere vindplaatsen zijn Australië, Mexico, Rusland, VS.

Geschiedenis van Labradoriet

Labradoriet is in 1770 in Canada ontdekt, maar de steen was waarschijnlijk in de Romeinse tijd al bekend.

Werking

Labradoriet kan door zijn veelkleurigheid op alle chakra’s werken. Het is een sterk beschermende en spirituele steen, die de intuïtie, fantasie en creativiteit bevordert. Deze edelsteen geeft zelfvertrouwen en reali­teitszin, heelt na ziekte, beschermt tegen invloe­den van buitenaf, aurahe­ler en -afsluiter, brengt verborgen talenten aan het licht en is goed voor gevoelige mensen.

“Labradoriet kan door zijn veelkleurigheid op alle chakra’s werken. Het is een sterk beschermende en spirituele steen, die de intuïtie, fantasie en creativiteit bevordert.”

Kleur van Labradoriet

Labradoriet is een steen met een grijze achtergrond. Door het licht er op te laten schijnen kan een bont kleurenspel zichtbaar worden. De kleuren die zichtbaar kunnen worden zijn blauw, goud- geel, maar ook oranje, rood of groen.

Labradoriet

Chemische samenstelling

Labradoriet behoort tot de familie van de veldspaten, waar ook Regenboog Maansteen toe behoort. Ook Zonnesteen is nauw verwant aan de familie van de veldspaten.
De chemische samenstelling is CaNA[(AI,Si)2 Si2O8] natrium- calcium-aluminiumsilicaat. De hardheid is 7 en de dichtheid is 2,69.

Verzorging

Labradoriet is een relatief zachte steen die niet gereinigd mag worden met water. Hij is goed schoon te maken door hem te wrijven met een zachte, droge doek. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld is onder meer Leeuw, Schorpioen en Boogschutter.

Chakra

Labradoriet hoort bij het zonnevlechtchakra, 3e chakra, het hartchakra, 4e chakra, het keelchakra, 5e chakra en voorhoofdchakra, 6e chakra.

meer sieraden met Labradoriet

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share