7 april 2019

Alles over de rode Granaat

Wat je in dit Blog kan verwachten over de Granaat.

Betekenis van Granaat

De naam Granaat komt van het Latijnse woord ‘granatus’ dat ‘korrelig’ betekent. De ruwe kristallen lijken bovendien op de rode pitten  de granaatappel.

Herkomst

De Granaat bestaat in verschillende soorten, zoals Pyroop, Almandien, Melaniet, Uvaroviet. In de Oudheid werd Almandien vooral in Klein-Azië gevonden. Er zijn veel vindplaatsen van deze edelsteen over de hele wereld, o.a. in Rusland, USA, Kenya, Madagascar.

Geschiedenis van Granaat

De edelsteen was al in de Oudheid zeer geliefd als edelsteen en werd gebruikt in kronen, kettingen, maar ook in het gevest van zwaarden van de ridders in de Middeleeuwen. Veel van de sieraden van Koningin Victoria waren met Granaat ingelegd.

Werking

Deze steen geeft wilskracht en doorzettingsvermogen, voorkomt besmetting, versterkt het ego. Is niet geschikt voor driftige of gejaagde mensen. In de edelsteentherapie wordt de rode Granaat vooral gebruikt voor het verbeteren van de bloedsomloop en de bloedsamenstelling, en bij oververmoeidheid en uitputting.

“Granaat geeft wilskracht en doorzettingsvermogen, voorkomt besmetting en versterkt het ego”.

Kleur van Granaat

Granaat is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. De meest bekende kleur is een diep rood, maar deze edelsteen kan allerlei kleuren hebben, afhankelijk van de mineralen die het bevat: rood, oranje, roze, groen, bruin, zwart. En zelfs kleurloos, dan lijkt het op een diamant.

Granaat

Chemische samenstelling

De Granaat is een van de hardste edelstenen. Granaten worden diep in de aarde gevormd, in de binnenste aardmantel of de overgang naar de buitenste aardmantel.
De chemische samenstelling is X3Y2(SiO4)3  met allerlei varianten, afhankelijk van de mineralen die de steen bevat. De hardheid is 6,5 – 7,5 en de dichtheid is 3,95 – 4,3.

Verzorging

Deze edelsteen is een harde steen die zonder probleem gereinigd kan worden. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld is onder meer Ram, Leeuw, Steenbok en Schorpioen.

Chakra

Granaat hoort bij het basischakra, het 1e chakra.

meer sieraden met GRANAAT

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share