7 januari 2020

Edelstenen en sterrenbeelden

Verzorging van je sieraden

Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen edelstenen, welke weer een bepaalde betekenis hebben. Ontdek hier welke edelstenen het beste bij jouw sterrenbeeld past elk welke eigenschappen deze edelstenen hebben!

Edelstenen zijn niet alleen mooi om te zien, ze beschikken ook over spirituele krachten. Zo kunnen bepaalde edelstenen bijvoorbeeld kalmerend werken en je een innerlijke kracht versterken, andere werken rustgevend, beschermend en activeren je creativiteit. Lees hieronder welke edelstenen onder andere aan jouw sterrenbeeld verbonden zijn en wat hun spirituele krachten zijn!

Inhoudsopgave Blog

Ram 21 maart tot en met 20 april

Bergkristal

Intuïtie | Liefde | Rijkdom

Bergkristal is de edelsteen die hoort bij het sterrenbeeld Ram en heeft een krachtige genezende en reinigende werking. De steen zuivert het lichaam en brengt de energievelden van het lichaam weer in zijn natuurlijke balans. Bergkristal zorgt voor een heldere, geconcentreerde en scherpe geest. Overige edelstenen die bij het sterrenteken Ram horen zijn: Carneool, Diamant, Granaat, Heliotroop, Hematiet, Rode jaspis.

Stier 21 april tot en met 20 mei

Smaragd

Wijsheid | Geduld | Harmonie

Smaragd is de edelsteen die hoort bij het sterrenbeeld Stier en heeft een activerende werking op het hart, het stimuleert liefde, positiviteit en openheid. Het bevordert het genieten van het leven vanuit een gevoel van eenheid. Het heeft een positieve werking op zelfinzicht en geestelijke groei. Overige edelstenen die bij het sterrenteken Stier horen zijn: Aventurijn, Mosagaat, Groene Onyx, Rozenkwarts, Rookkwarts.

Tweeling 21 mei tot en met 21 juni

Citrien

Geluk | Rijkdom | Overvloed

Citrien is de edelsteen die hoort bij het sterrenbeeld Tweeling en is een zonnige steen die je van het leven laat genieten. Het helpt je je persoonlijke krachten terug te vinden en werkt stimulerend op je zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit. De steen maakt je socialer en stimuleert je om je open te stellen en je te uiten en contact te maken met anderen. Overige edelstenen die bij het sterrenteken Tweeling horen zijn: Aquamarijn, Chalcedoon, Topaas, Tijgeroog.

Kreeft 22 juni tot en met 22 juli

Maansteen

Dromen | Inspiratie| Vrouwelijkheid

Maansteen is de edelsteen die hoort bij het sterrenbeeld Kreeft, die een verbinding heeft met de energie van het Goddelijke Vrouwelijke en de Maan. Maansteen harmoniseert de vrouwelijke energie en het bevordert de zelf ontwikkeling. Het opent tot inspiratie en het moedigt je aan je dromen te verwezenlijken. Het is een activerende steen. Overige edelstenen die bij het sterrenteken Kreeft horen zijn: Carneool, Chalcedoon, Opaal, Rozenkwarts.

Leeuw 23 juli tot en met 23 augustus

Robijn

Activerend |Moed | Schoonheid

Robijn is de edelsteen die hoort bij het sterrenbeeld Leeuw, ook wel de Koning van de edelstenen genoemd. Robijn is een activerende steen. Het geeft je de innerlijke kracht om risico’s te nemen en om nieuwe dingen te ondernemen. Robijn staat symbool voor liefde, passie en voorspoed. Overige edelstenen die bij het sterrenteken Kreeft horen zijn: Barnsteen, Bergkristal, Carneool, Citrien, Diamant, Granaat, Gele Jaspis, Tijgeroog.

Maagd 24 augustus tot en met 22 september

Peridoot

Succes | Geluk |Vreugde

Peridoot is de edelsteen die hoort bij het sterrenbeeld Maagd. De glanzende kleur groen van de Peridoot komt overeen met rijkdom en spirituele overvloed. Hierdoor kan je voorbij het oordeel komen en rijk je naar een groter beeld van succesvol zijn in het leven. Het helpt je emotionele blokkades vrij te maken en het moedigt je aan te vergeven. Overige edelstenen die bij het sterrenteken Maagd horen zijn: Amazoniet, Carneool, Jaspis, Lapis Lazuli, Saffier.

Weegschaal 23 september tot en met 23 oktober

Rozenkwarts

Geluk | Vriendschap | Liefde

Rozenkwarts is de edelsteen die hoort bij het sterrenbeeld Weegschaal en wordt ook wel de ‘steen van het hart’ ofwel ‘steen van universele liefde’ genoemd. Het versterkt het gevoel van eigenwaarde en heeft een milde, zachte en harmoniserende werking. Overige edelstenen die bij het sterrenteken Weegschaal horen zijn: Aquamarijn, Jade, Opaal, Rozenkwarts, Saffier, Toermalijn.

Schorpioen 24 oktober tot en met 22 november

Granaat

Geloof | Liefde | Moed

Granaat is de edelsteen die hoort bij het sterrenbeeld Schorpioen en is de steen die je kracht, zelfvertrouwen  en doorzettingsvermogen geeft. Het is de steen die je hoop geeft, optimisme en levensvreugde. Fysiek werkt de steen verwarmend en heeft een positieve werking op het zelf genezend vermogen. Overige edelstenen die bij het sterrenteken Schorpioen horen zijn: Malachiet, Obsidiaan, Opaal, Robijn, Rode jaspis, Toermalijn.

Boogschutter 23 november tot en met 21 december

Blauwe Topaas

Welzijn | Voorspoed | Liefde

Blauwe Topaas is de edelsteen die hoort bij het sterrenbeeld Boogschutter en helpt bij het waarmaken van je dromen en het bereiken van je doelen in het leven. Het trekt welvaart en rijkdom aan als je intentie zuiver is en het een hoger doel dient. Het helpt je de waarheid in jezelf te zien. De steen maakt je zachtaardig en stimuleert vergeving. Overige edelstenen die bij het sterrenteken boogschutter horen zijn: Chalcedoon, Labradoriet, Lapis Lazuli, Opaal, Saffier, Sodaliet.

Steenbok 22 december tot en met 20 januari

Rookkwarts

Stabiel | Betrouwbaar | Bescheiden

Rookkwarts is de edelsteen die hoort bij het sterrenbeeld Steenbok. Deze steen werkt beschermend en aardend. De steen helpt te ontspannen, los te laten en te accepteren. Rookkwarts bevordert de concentratie, maakt standvastig in het nemen van beslissingen. Overige edelstenen die bij het sterrenteken Steenbok horen zijn: Bergkristal, Obsidiaan, Zwarte Toermalijn.

Waterman 21 januari tot en met 19 februari

Aquamarijn

Creativiteit | Moed | Zelfvertrouwen

Aquamarijn is de edelsteen die hoort bij het sterrenbeeld Waterman en heeft een kalmerende en verkoelende werking. De steen maakt je gefocust en doelgericht en brengt het lichaam en de geest weer in balans en bevordert een ontspannen en opgewerkte houding. Aquamarijn helpt je om eerlijk en tolerant te zijn. Overige edelstenen die bij het sterrenteken Waterman horen zijn: Aquamarijn, Chrysocolla, Turkoois.

Vissen 20 februari tot en met 20 maart

Amethist

Ontspannend | Rust | Zuiverheid

Amethist is de edelsteen die hoort bij het sterrenbeeld Vissen en is een beschermende steen. Hij werkt ontspannend, brengt harmonie en geeft innerlijke rust. Amethist maakt je hoofd weer helder en geeft je inzicht in je gedrag en keuzes die je maakt. Overige edelstenen die bij het sterrenteken Vissen horen zijn: Aquamarijn, Fluoriet, Opaal, Turkoois.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share