7 april 2019

Alles over de ‘citroengele’ Citrien

Wat je in dit Blog kan verwachten over de ‘citroengele’ Citrien.

Betekenis van Citrien

De naam Citrien is afgeleid van het Latijnse woord citrus, citroenboom.

Herkomst

Citrien wordt gevonden in Brazilië, Madagaskar en VS.

Geschiedenis van Citrien

Vanaf de Romeinse tijd tot ver daarna werd de deze edelsteen gezien als een stukje van de zon. Men meende dat dit mineraal het zonlicht had geabsorbeerd. Romeinen gebruikten de citroengele steen als amulet tegen rampspoed en duisternis en voor een zeer lang en gezond leven.
In de Middeleeuwen werd de steen voorgeschreven als middel tegen depressie vanwege gebrek aan licht en bij voorjaarsmoeheid. Citrien zou ook voor een lang en gelukkig huwelijk zorgen, reden waarom deze edelsteen graag in hangertjes en ringen werd gezet en gedragen.

Werking

Citrien is een hartverwarmende steen en brengt je in een vrolijke stemming. Het vergroot de concentratie, versterkt het zelfvertrouwen en maakt vastberaden. Het werkt vitaliserend voor lichaam en geest, helpt bij geeste­lijke inspanningen, helpt tegen faalangst, bevordert een positieve uitstraling. Deze edelsteen maakt je extravert en creatief.

“Citrien is een hartverwarmende steen en brengt je in een vrolijke stemming. Het vergroot de concentratie, versterkt het zelfvertrouwen en maakt vastberaden.”

Kleur van Citrien

Citrien is een doorzichtige steen met een glasachtige glans met een mooie gele kleur, die kan variëren van lichtgeel tot goudgeel tot donkergeel.

Citrien

Chemische samenstelling

Citrien behoort tot de kwartsfamilie, waartoe Amethist, Aventurijn, Bergkristal, Prasioliet, Rozenkwarts en Rookkwarts ook behoren. Citrien dankt zijn mooie gele kleur aan het mineraal ijzer en soms aluminium.
Met sommige soorten ijzer gaat de kleur van de steen meer naar bruin, met aluminium gaat de kleur van de steen meer naar geel. Citrien en Amethist kunnen in één steen voorkomen, deze steen wordt dan Ametrien genoemd.
De chemische samenstelling is SiO2, Siliciumdioxide. De hardheid is 7 en de dichtheid is 2,63 – 2,65.

Verzorging

Sommige Citrienen verbleken als ze worden blootgesteld aan fel licht. Stel de edelstenen hier dus niet onnodig lang aan bloot. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld van onder meer Tweelingen, Stier, Maagd, Leeuw en Boogschutter

Chakra

Citrien hoort bij het zonnevlechtchakra, het 3e chakra en heeft een uitgesproken werking op de spijsvertering.

meer sieraden met CITRIEN

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share