7 april 2019

Alles over de Blauwe Saffier

Wat je kan verwachten in dit Blog over de Blauwe Saffier.

Inhoudsopgave Blog

Betekenis van Blauwe Saffier

De naam Saffier komt mogelijk van het Hebreeuwse woord Safir of Sapir. Over de herkomst van de naam Saffier bestaan namelijk verscheidene theorieën. Saffier kan ook komen van het Griekse sáppheiros of het Latijnse sapphires. Dat betekent ‘blauwe steen’.

Herkomst

De saffier wordt in vele landen gevonden en de kwaliteit en kleur kunnen zeer verschillen. Vindplaatsen zijn o.a. Sri Lanka, India, Australië, China en Thailand. De hoogste kwaliteit blauwe saffier komt uit Kasjmir.

Geschiedenis van Blauwe Saffier

Saffieren werden al in de oudheid zeer gewaardeerd en werden gedragen door koningen, keizers en bisschoppen. Al eeuwen worden saffieren gewaardeerd vanwege hun prachtige koninklijk blauwe kleur en hardheid. Na diamant is saffier de hardste edelsteen. In de Middeleeuwen waren sieraden met saffier zeer geliefd. Vooral de Stersaffier werd gebruikt in sieraden die verloving of huwelijk bezegelden. De Saffier zou de echtelijke trouw en vriendschap binnen de relatie bevorderen. Saffier werd ook graag gebruikt als amulet tegen zwarte magie en hekserij. In de 12e eeuw droegen bisschoppen gouden ringen met Saffier. Dat was op bevel van paus Innocentius. Blauwe Saffier zou de dragers helpen de spirituele waarheid te zien en de drager nader tot God brengen. De Saffier is de nationale steen van Griekenland.

“Saffieren werden al in de oudheid zeer gewaardeerd en werden gedragen door koningen, keizers en bisschoppen. Al eeuwen worden saffieren gewaardeerd vanwege hun prachtige koninklijk blauwe kleur.”

Werking

Blauwe Saffier is pijnstillend en koortsverlagend. Zeer effectief bij keelpijn. Ook goed bij spraakgebreken en stotteren. Vergroot concentratie en gezichtsscherpte. Geeft wilskracht en doorzettingsvermogen. Het is ook een spirituele steen die de meditatie bevordert.

Kleur van Blauwe Saffier

Saffieren zijn er in allerlei kleuren geel, oranjeroze, wit, grijs of zwart. De Blauwe Saffier is het kostbaarst en ook de meest geliefde edelsteen. Soms bevat Saffier naaldvormige insluitsels van Rutiel. Is zo’n Saffier cabouchon geslepen, dan kun je bij een bepaalde lichtinval een ster zien oplichten. We noemen de steen dan een Stersaffier.

Blauwe saffier

Chemische samenstelling

Saffier hoort bij de familie korund, waartoe ook de Robijn behoort. Korund bestaat uit aluminiumoxide en is vaak grijzig, bruinig. Saffier bevat ook andere elementen, in kleine hoeveelheden. Sporen titaan (Ti) en ijzer (Fe) kleuren Saffier blauw. De chemische formule is Al2O2 Aluminiumoxide. De hardheid is 9 en de dichtheid is 4,05.

Verzorging

Reinigen kan zonder probleem, omdat saffier een grote hardheid heeft. Wel kan de kleur achteruit gaan door verhitting of overmatig veel zonlicht. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

De Saffier hoort bij het sterrenbeeld Stier, Maagd, Weegschaal en Vissen.

Chakra

De Blauwe Saffier hoort bij het voorhoofdchakra, het 6e chakra, keelchakra, het 5e chakra en hartchakra, het 4e chakra. Het kan je in contact brengen met je Hogere Zelf.

meer sieraden met BLAUWE SAFFIER

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share