7 april 2019

Alle kenmerken van de Bergkristal

Wat je kan verwachten in dit Blog over de edelsteen Bergkristal.

Inhoudsopgave Blog

Betekenis van Bergkristal

Het woord ‘kristal’ komt van het Griekse woord voor ijs, het werd lang beschouwd als eeuwig bevroren water.

Herkomst

Bergkristal komt in de natuur op veel plaatsen voor, ook in de Alpen, Duitsland, Tsjechië, Brazilië, Madagaskar en de VS.

Geschiedenis van Bergkristal

Ten tijde van het Mesolithicum kende men het Bergkristal al. Tijdens de Romeinse tijd werd het uit de Alpen onder de naam “versteend ijs” op de markt gebracht. De Griek Theofratus noemde het “krystallos”. Ook Plinius de Oudere maakt er melding van. De naam ‘kwarts” is in 1529 ingevoerd door Georgius Agricola. De keuze van Bergkristal als drinkglas of als deel van middeleeuwse sieraden kan worden toegeschreven aan het geloof dat deze kristallen zouden breken of verkleuren wanneer zij met gif in aanraking kwamen.

Werking

Bergkristal is een neutrale en zuivere, geneeskrachtige steen en wordt veel gebruikt voor healings en energetisch werk. Deze edelsteen geeft zelfvertrouwen, stelpt bloeding en diarree, helpt bij rugpijn, menstruatiestoornis, depressie en overgangsklachten, werkt reinigend na ziekte, geeft nieuwe energie, helpt bij wagen‑ en zeeziekte, bevordert een evenwichtige balans, concentratie en helder denken.

“Bergkristal is een neutrale en zuivere, geneeskrachtige steen en wordt veel gebruikt voor healings en energetisch werk. Bergkristal geeft zelfvertrouwen en nieuwe energie.”

Kleur van Bergkristal

Bergkristal is een kleurloze steen die transparant is.

Bergkristal

Chemische samenstelling

Bergkristal behoort tot de kwartsgroep, zoals ook Rozenkwarts, Amethist en Rookkwarts.
De chemische samenstelling is SiO2, Siliciumdioxide. De hardheid is 7 en de dichtheid is 2,6.

Verzorging

Bergkristal kan gereinigd worden met stromend water. Leg een sieraad met het kristallen edelsteen, gezet in zilver niet in het water, dan kan het kristal losraken. Daarna drogen met een zachte doek. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld is onder Leeuw.

Chakra

Bergkristal werk zuiverend op alle chakra’s en lost energetische blokkades in de chakra’s op.

meer sieraden met BERGKRISTAL

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share