17 juni 2019

De blauwe Apatiet

Apatiet

Wat je kan verwachten in dit Blog over de lichtblauwe tot donkerblauwe Apatiet.

Inhoudsopgave Blog

Betekenis van Apatiet

De naam Apatiet is afgeleid van het Griekse woord ‘apatao’ wat bedriegen betekent, dit omdat de steen in zoveel kleurvariaties voorkomt en gemakkelijk verward kan worden met de Beryl. De kristalvorm lijkt heel erg op de Beryl, maar chemisch is de steen heel anders.

Herkomst

Wordt o.a. gevonden in de Birma, India, Sri Lanka, Pakistan, Brazilië, Mexico, Madagaskar, Kenia en Zuid- Afrika.

Geschiedenis

Vroeger werd Apatiet vaak aangezien voor Aquamarijn of Smaragd. Beide stenen zijn een variant van de Beryl.

Werking

Apatiet stimuleert communicatie en zelfexpressie. Het maakt dat we onszelf makkelijker kunnen uitdrukken en uiting te geven aan wie we zijn. Het maakt open, sociaal, extravert en levendig en werkt motiverend en activerend. Het helpt tegen lusteloosheid en depressiviteit. De steen zorgt voor motivatie en daadkracht. Het vergroot de behoefte aan afwisseling en avontuur en bevordert de creativiteit. Apatiet geeft rust bij een druk leven.

Kleur van Apatiet

De kleur van de Apatiet kan wit tot grijs, geel, groen, blauw, violet of roze zijn. Het is een doorzichtige, soms fluorescerende steen met een glasachtige tot half harsachtige glans.

Apatiet

Chemische samenstelling

De chemische samenstelling van deze edelsteen is een calciumfosfaatmineraal: Ca5[(F,Cl,OH)(PO4)3] calciumfosfaatmineraal. De hardheid is 5 en de dichtheid is 3,10 – 3,35.

Verzorging

Sommige stenen verbleken of keren terug naar hun oorspronkelijke kleur als ze worden blootgesteld aan fel licht. De edelstenen mogen daarom niet onnodig lang aan licht worden blootgesteld. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld is Waterman en Weegschaal.

Chakra

De blauwe Apatiet werk vooral op het keelchakra, het 5e chakra en het hartchakra, 4e chakra.

meer sieraden van Apatiet

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share