7 april 2019

De kracht van de paarse Amethist

Wat je kan verwachten in dit Blog over Amethist.

Inhoudsopgave Blog

Betekenis van Amethist

De naam ‘Amethist’ stamt van het Griekse woord ‘amethystos’, wat ’tegen de roes’ betekent en verwijst naar de ontstaansmythe van de Amethist. Deze edelsteen gold in de oudheid als amulet tegen dronkenschap.

Herkomst

Tegenwoordig is Brazilië het bekendste winningsgebied van de Amethist. Braziliaanse Amethisten kwamen in 1727 voor het eerst naar Europa. Ook in Uruguay komt de steen veel voor. De Uruguay-Amethist heeft een buitengewoon intense, diep violette kleur. Andere vindplaatsen zijn er in Madagaskar, Kenia en Zambia.

Geschiedenis van Amethist

De kleur paars van de Amethist werd in de oudheid door de farao’s wel gezien als een symbool van macht. Gezien deze traditie is het niet verwonderlijk dat deze edelsteen ook in de middeleeuwen zeer geliefd was bij de katholieke leiders. Men kende de steen de eigenschap toe ter bevordering van de kuisheid. De Amethist werd ook wel ‘pauselijke steen’ genoemd. Tot op de dag van vandaag worden Amethist ringen gedragen door bisschoppen.

Werking

Aan deze edelsteen worden ook talrijke bovennatuurlijke krachten toegekend. Amethist verdrijft kwade gedachten en het verstand wordt erdoor verscherpt. De steen geeft kalmte en innerlijke rust, de beste edelsteen bij spannings­hoofdpijn en maagpijn, bevordert de bloedsomloop, ontspant de nekspie­ren en de schouderbla­den, sterkt de lever en de ogen, is een uitstekende meditatiesteen en stimuleert spirituele groei.

‘Aan Amethist worden talrijke bovennatuurlijke krachten toegekend, de steen geeft kalmte en innerlijke rust’.

Kleur van Amethist

Het is een doorzichtige steen met een glasachtige glans met een purperen tot een lavendel-achtige gloed.

Amethist

Chemische samenstelling

Deze edelsteen behoort tot de familie van kwartsen, zoals bijvoorbeeld ook Aventurijn, Bergkristal, Citrien, Prasioliet, Rozenkwarts en Rookkwarts. De kleur van Amethist gaat van tot diep purper en wordt veroorzaakt door het sporenelement ijzer.
De chemische formule is SiO2, Siliciumdioxide. De hardheid is 7 en de dichtheid is 2,6.

Verzorging

Sommige stenen verbleken of keren terug naar hun oorspronkelijke kleur als ze worden blootgesteld aan fel licht. De edelstenen mogen daarom niet onnodig lang aan licht worden blootgesteld. Hoe je je edelstenen sieraden het beste kan verzorgen kan je ook in mijn uitgebreide blog hierover lezen.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld is onder meer Vissen en Waterman.

Chakra

De Amethist hoort bij het voorhoofdchakra, het 6e chakra en kruinchakra, het 7e chakra en kan helpen tegen hoofdpijn.

meer sieraden met AMETHIST

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

0 Shares
Tweet
Pin
Share